Mechanisatie

Mesken BV levert een breed pakket van tractoren en landbouwmachines. U kunt bij ons terecht voor al uw benodigdheden op het gebied van mechanisatie.

Mestpompen

Börger draaizuigerpompen zijn zelfaanzuigende ventielloze verdringerpompen. Door het gelijkmatig en tegengesteld draaien van de rotoren ontstaat aan de (door de draairichting van de aandrijving bepaalde) zuigzijde een vacuüm. Hierdoor wordt het medium in de pompkamer getrokken. Door het verder draaien verdringt het medium zich via de rotoren langs de pompwand naar de perszijde. Door 1 omwenteling worden afhankelijk van de soort rotoren 6 kamers verdrongen. Bij stilstand van het rotorpaar sluit de pomp nagenoeg volledig af. Capaciteit tot 1.000 m3/h (6 series met in totaal 18 pomptypes). Opvoerhoogte tot 120 mtr.

Wat zijn de voordelen van Borger. Het kleine Börger draaizuigerpompen ABC

Asafdichting
Standaard met een robuuste mechanical seal in diverse uitvoeringen en materialen, optioneel met Multiseal of stopbuspakking. De nieuwe DPL-serie met dubbelewekende mechanical seal is optimaal voor moeilijke, gevaarlijke en visceuze stoffen geschikt.

Compacte bouwwijze
Groot vermogen op een zo klein mogelijk oppervlak.

Draaizuigermaterialen
Gebruiksgerichte bekledingen uit diverse elastomeren, kunststoffen, volmetaal of roestvast staal.

Draaizuigerpompen
Zelfaanzuigende, ventielloze verdringerpompen, garanderen een pulastie-arme stroming. De stromingsrichting is door het veranderen van de draairichting omkeerbaar.

Draaizuigers
De gepatendeerde draaizuigers met snel afneembare koppen, de rondom bekleede of nastelbare, of de schroefvormige voor een pulsatie-arm bedrijf.

Inwendige pompbekleding
Bekleding naar keuze uit slijtvast staal, roestvast staal, kunststof of keramiek.

Levenscycluskosten
Aanschafkosten, energiekosten, onderhouds- en onderdeelkosten houden in een tienjaarsvergelijk met andere verdringerpompen glanzend stand.

MIP Maintenance in Place
Slijtdeelwissel ter plaatse in een handomdraai door eigen bedieningspersoneel. Concurrentieloos bij de reducering van onderhouds- en stilstandtijden.

Modulaire bouwvorm
Modulaire bouwvorm Draag-en aandrijfgedeelte in een enkelvoudige behuizing met robuuste lagers en tandwielen. Pomphuizen in variërende groottes kunnen hiermee samengebouwd worden.

Pomphuis
Uit hoogwaardig gietijzer, nodulair gietijzer, roestvast staal of zelfs duplex-kwaliteit; volgens het MIP principe met nagenoeg onbegrensde levensduur.

Quench
De controlevloeistof in de tussenkamer tussen pomphuis en tandwielkast zorgt voor een hoge mate van zekerheid; bij Börger standaard.

Rustige opbrengst
Grootvolume geometrie, met een korte doorgang zorgt voor een rustig transport van het medium, waardoor de structuur van het medium in tact blijft.

Snelsluitdeksel
De "deur" naar het binnenste van de pomp, en daarmee de snelste toegang tot alle met het medium in contact staande delen.

Verkoop van mestpompen
Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een mestpomp? Klik hier meer informatie!

Nieuws

Imants 48SX300H

Nieuw leverbaar
Lees meer

Borger mestscheider

Mobiele mestscheider met transportband
Lees meer

Airco service

Airco service
Lees meer

Recent geleverd

27-03-2014Imants spitmachineLees meer
09-10-2012Deze mestscheider hebben wij recent mogen leveren aan Oostra WapseLees meer